fbpx
 

Privacyverklaring

Je bent geïnteresseerd in onze projecten en wilt graag op de hoogte blijven. Daarom bezoek je onze website, schrijf je je in voor de nieuwsbrief en doneer je. Dan laat je gegevens bij ons achter. Wij vinden jouw privacy belangrijk en informeren je graag over de manier waarop we omgaan met je gegevens. Heb je toch vragen? Stuur dan een mail naar info@devandalen.nl.

Wij streven naar een optimale dienstverlening bij je bezoek aan onze website. Soms vragen we je om gegevens in te voeren. Dat is bijvoorbeeld als je een donatie doet, VANDALENvriend wordt of je inschrijft voor de nieuwsbrief. Wij verwerken die gegevens dan en daarbij nemen we je privacy serieus. Alle gegevens behandelen we vertrouwelijk en houden ons altijd aan de eisen die de huidige wetgeving, de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming), stelt aan de bescherming van persoonsgegevens.

1. Welke gegevens we verwerken

De hoeveelheid gegevens die we van je verwerken, is afhankelijk van de diensten die je gebruikt. Natuurlijk verzamelen we niet meer dan nodig is. Hieronder zie je een overzicht van de persoonsgegevens die we verwerken.

  • Categorie 1 Als je onze website bezoekt: je IP-adres met de laatste vier cijfers geanonimiseerd.
  • Categorie 2 Als nieuwsbriefabonnee, donateur en VANDALENvriend,: voor- en achternaam, e-mailadres en (indien noodzakelijk) IBAN-gegevens.
  • Categorie 3 Overige persoonsgegevens die je actief verstrekt (bijvoorbeeld telefonisch, digitaal, in correspondentie, nieuwsbrief, aanvraag telefoongesprek).
  • Categorie 4 Via cookies: gegevens over je activiteiten op de website en het device waar je de website mee bezoekt.

Naast klantgegevens beheren we gegevens van relaties, zoals zakelijke relaties en pers. Wij bewaren deze gegevens totdat je aangeeft dat deze gegevens niet meer door ons mogen worden bewaard.

2. Wat we met je gegevens doen

We kunnen gegevens van je verwerken, doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze zelf (bijvoorbeeld door het online aanmelden van de nieuwsbrief) aan ons verstrekt. De doelen van de gegevensverwerking zijn:

  • Categorie 1 Het verzorgen en verbeteren van de website en het opnemen van persoonsgegevens in anonieme statistieken met als rechtsgrond de legitieme belangen van DE VANDALEN om haar website en dienstverlening voortdurend te verbeteren.
  • Categorie 2 Het leveren van diensten met als rechtsgrond de uitvoering van een overeenkomst die jij met ons bent aangegaan, en, indien je dat hebt aangegeven, het toezenden van direct marketing, met als rechtsgrond jouw expliciete, voorafgaande toestemming.
  • Categorie 3 Het toezenden van direct marketing, nieuwsbrieven, acties en promoties, met als rechtsgrond je
    expliciete, voorafgaande toestemming.
  • Categorie 4 Voor het goed laten functioneren van de website en voor het analyseren van bezoekgedrag van de website met als rechtsgrond je expliciete, voorafgaande toestemming in de cookie-melding.

Je bent niet verplicht om je persoonsgegevens vrij te geven, maar begrijp dat het verlenen van bepaalde diensten onmogelijk wordt als je de verwerking weigert.

3. Hoe lang we je gegevens bewaren

We bewaren je persoonsgegevens niet langer dan strikt noodzakelijk is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. We hanteren de volgende bewaartermijnen voor de volgende categorie├źn van persoonsgegevens:

  • Categorie 1 Er is geen vervaltermijn, omdat de gegevens geanonimiseerd zijn.
  • Categorie 2 Totdat je je afmeldt voor de dienst, of erom vraagt de gegevens te verwijderen.
  • Categorie 3 Totdat je erom vraagt de gegevens te verwijderen.
  • Categorie 4 Cookies blijven bewaard totdat je browser die verwijdert.

4. Met wie we je gegevens delen

We delen geen gegevens met anderen, tenzij dat nodig is voor de uitvoering van de opdracht met jouw toestemming of om te moeten voldoen aan een wettelijke verplichting. Met de volgende partijen delen we je gegevens voor een goede werking van de opdrachten:

  • Mailchimp: verwerker voor de verzending van e-mails
  • Google: verwerker voor de data-analyse van ons webverkeer
  • Mollie: verwerker van online betalingssysteem

5. Je gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om de persoonsgegevens die wij hebben verwerkt in te zien, aan te passen of te verwijderen. Je kunt een verzoek tot inzage, aanpassing of verwijdering sturen naar info@devandalen.nl. Ook vragen en klachten kun je kwijt via dat e-mailadres.

6. Wat je kunt doen als je klachten hebt

Stuur ons dan vooral eerst een mail op info@devandalen.nl. Helpt dat niet? Of vind je dat wij niet voldoen aan de privacyregelgeving? Dan kun je ook altijd een klacht indienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Ga daarvoor naar: www.autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-deautoriteit-persoonsgegevens/tip-ons.

7. Cookies

Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan onze website wordt opgeslagen op je computer, tablet of smartphone. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld je voorkeursinstellingen. Zo kunnen we hiermee de website optimaliseren.

Je kunt zich afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat die geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. We maken op onze website enkel gebruik van technische, functionele en analytische cookies die geen inbreuk maken op je privacy. Analytische cookies geven inzicht in het gebruik van onze website.

Steun ons

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze projecten. Je krijgt als eerste updates en achter-de-schermenverhalen.